Partners

Welkom

WELKOM, gevestigd aan het Stadionplein 65, is een belangrijke ontmoetingsplek in de buurt. Het wordt ook wel de huiskamer van de buurt genoemd.
Op vier middagen in de week kunt u er terecht voor een kopje koffie, thee en een praatje.
Er zijn altijd twee gastvrouwen/-heren aanwezig om u welkom te heten en te zorgen dat u zich snel thuis voelt.
Op onze informatietafel ligt materiaal over activiteiten van organisaties in en voor de buurt en ook wel daarbuiten.
Verder is er ruimte om met andere bezoekers een spelletje te spelen of iets creatiefs te doen. WELKOM staat open voor bewoners van de Stadionbuurt, maar natuurlijk zijn bewoners van naastliggende buurten ook van harte welkom.

dinsdag tot en met donderdag van 12.00-16.00 uur, vrijdag van 16.00-18.00 uur.
Stadionplein 65
T 020-773 5857 (alleen tijdens de openingsuren)
welkom.marathonbuurt@gmail.com

 

Het HoofdKwartier

Het HoofdKwartier is een warme huiskamer voor de buurt. Hier kun je iedere ochtend binnenlopen voor een lekker bakje koffie, een gezellig praatje of een luisterend oor. Het Hoofdkwartier is een ontmoetingsplek van waaruit bewoners gezamenlijk initiatieven ondernemen en hun hulpvraag neer kunnen leggen.

maandag tot en met  zaterdag 9.00-17.00 uur
Hoofddorpweg 25, 1059 CT Amsterdam
T 020-617 0193
m.osieck@soozamsterdam.nl

 

 

 

 

 

 

 

Puur Zuid

 

 

 

 

Bij ons kan je terecht voor hulp bij vragen over onder andere:

– geldproblemen
– wetten en regels
– relatie en opvoeding
– gezondheid en ouder worden
– werk en wonen
– mantelzorg

Heb je bijvoorbeeld vragen over brieven die je hebt gekregen van instanties? Weet je niet meer hoe je de rekeningen kan betalen? Heb je vaak ruzie thuis en wil je advies hierover? Of ben je mantelzorger en merk je dat de zorg zwaar is?

Dit zijn voorbeelden van vragen waarmee je bij ons terecht kan. Samen met jou kijken wij welke hulp je nodig hebt. Eén gesprek kan genoeg zijn. Misschien is meer hulp nodig.

Wij bieden ook (groeps)trainingen, cursussen en activiteiten aan. Zo kan je bijvoorbeeld meedoen met een beweeggroep, een cursus mindfulness of een training speciaal voor mantelzorgers. Wij kijken samen met jou wat het beste bij je past.

Wil je graag iets doen voor andere mensen? Of wil je helpen in jouw buurt? Dan is vrijwilligerswerk misschien iets voor jou! Bij PuurZuid kan je op veel verschillende manieren vrijwilligerswerk doen. Je doet als vrijwilliger veel werkervaring op. Het geeft ook veel voldoening om anderen te helpen.

Wij denken graag mee in jouw buurt. Dichtbij huis, betrouwbaar en van goede kwaliteit. Zo kunnen wij je snel (verder) helpen.

020 2359 120 (maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur)

info@puurzuid.nl
https://puurzuid.nl/

Combiwel

Actief worden in de Stadionbuurt?

combiwelDan bent u bij mij, Henriette Kruijt, medewerker participatie en activering Combiwel aan het goede adres! Ik help u verder met bijvoorbeeld het aanvragen van een vergunning, het zoeken naar een geschikte ruimte of kan u voorstellen aan buurtbewoners die dezelfde ideeën/interesses hebben. Ik help u graag op weg.

Ik werk veel samen met collega’s, ondernemers, buurtgenoten en weet wat er leeft in de buurt. Actief worden in uw buurt kan op veel verschillende vlakken. Structureel een groep begeleiden? een keer een buurtfeest organiseren? Uw buur helpen met een boodschapje of eens samen met hem/haar een wandeling maken? Er is misschien meer mogelijk dan u denkt en het hoeft niet altijd zeeën van tijd te kosten.

Dus, zou u het leuk vinden om in uw vrije tijd iets te betekenen voor een ander? Bel mij:

Henriette Kruijt, T 06-14591593 (op ma t/m vr van 9:00 tot 17:00uur)

Of via mail: h.kruijt@combiwel.nl

www.combiwel.nl

Olympisch Kwartier/Cordaan

Het Olympisch Kwartier is gevestigd in de Stadionbuurt. Het centrum biedt uiteenlopende diensten en activiteiten op het gebied van zorg en samenleven voor verschillende doelgroepen.
Op de locatie worden uiteenlopende diensten en activiteiten aangeboden. Verschillende gezondheidsdiensten houden spreekuur op de locatie, zoals onder andere de trombosedienst, pedicure, ergotherapeut, opticien, diëtiste en Thuiszorg. Ook worden diverse cursussen verzorgd voor zowel volwassenen als kinderen. Daarnaast vervult de locatie een belangrijke ontmoetingsfunctie in de buurt en worden er regelmatig koffie-, borrel- en eetmomenten georganiseerd.
U kunt dagelijks meedoen aan sociale activiteiten, sportieve activiteiten, cursussen, creatieve activiteiten of gebruikmaken van onze diensten.

Amstelveenseweg 308, 1076 CS Amsterdam,
T 020-8869924

 

De Gravin

Bij lunchroom De Gravin bent u van harte welkom voor een lunch of koffie met gebak. Voor bedrijven verzorgen wij graag de lunch op bestelling. Elke dag staat er een enthousiaste groep deelnemers voor u klaar in onze professionele keuken en de gezellige lunchroom.
Onze klanten en opdrachtgevers zijn maatschappelijk betrokkenen die het belang van de Derde Schinkel erkennen en waarderen. Word ook afnemer van de diensten van de Derde Schinkel en plaats uw eerste bestelling!
De Gravin biedt maatwerk en persoonlijke aandacht aan mensen die in grote productie omgevingen niet tot hun recht komen en beter gedijen in een veilige beschutte omgeving. We stimuleren mensen zichzelf te zijn en zich te ontwikkelen. De gezellige werksfeer draagt bij aan een goede samenwerking tussen de deelnemers.

Derde Schinkelstraat 9, 1075 TJ Amsterdam
T 020-6655801
E derdeschinkel@deregenboog.org

 

Odensehuis

Mensen met dementie en mensen met geheugenklachten zijn de hele dag welkom in het Odensehuis in Amsterdam. Alleen of samen met hun partner, familie of vrienden. U bepaalt zelf wat u er doet: de krant lezen met een kop koffie, informatie opzoeken in de bibliotheek, gezamenlijk de lunch bereiden en gebruiken, een lezing organiseren of bijwonen, organiseren of het doen van een creatieve of sportieve activiteit. U hoeft niet steeds uit te leggen dat u dementie hebt. U kunt zich inzetten voor andere mensen met dementie door hen op weg te helpen met uw kennis en ervaringen.

Hygieastraat4 – 1076 RM Amsterdam
T 020-3374244
coordinator@odensehuis.nl

Heliomare

Heliomare ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen die een beperking hebben, met revalidatie, onderwijs, wonen, dagbesteding, sport en arbeidsintegratie.
In Amsterdam Oud-Zuid beschikt Heliomare over twee locaties die slechts enkele deuren van elkaar vandaan liggen.
De professionele begeleiding en ondersteuning is hier met name gericht op mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun partner, familie en vrienden. Naast dit centrum is, een paar deuren verder, het Centrum voor niet-aangeboren hersenletsel. U kunt hier terecht voor: informatie, advies, beweging, training, therapie en ambulante begeleiding.

Baarsstraat 15,1075 RT Amsterdam (ontspanning en ontmoeting)
Baarsstraat 35,1075 RT Amsterdam (ontwikkeling van psychosociaal en lichamelijk gebied)
T 088 920 88 00
E db-amsterdam@heliomare.nl